MX-5 / Miata Veelgestelde vragen

Waarschuwingslampje accu MX-5

Waarom brandt het accu waarschuwingslampje van mijn MX-5? Normaliter als je de MX-5 start branden er eventjes verschillende waarshuwingslampjes op het dashboard. Dit maakt een visuele check mogelijk of de lampjes nog werken. Maar als een van de lampjes blijft branden is er wat aan de hand.

Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe MX5 kan je als eerste langs de Mazda dealer gaan. Je kan dan gelijk al je vragen stellen aan de verkoper. Als je dat (nog) niet wilt kun je gratis een brochure aanvragen bij Mazda Nederland. En een van de beste plaatsen om kenners en liefhebbers te ontmoeten en vragen aan te stellen is de Google MX-5 discussiegroep onder beheer van MX5-Club.

MX-5 hardtop

De hardtops van alle NA & NB versies zijn onderling uitwisselbaar. Bouwjaar en/of model maken geen verschil. Het kan wel zo zijn dat de achteruit verwarming met een andere stekker is verbonden. Hiervoor kunt u terecht bij de dealer.

Als u een oudere hardtop van een Mazda MX-5 NA wilt gebruiken voor een nieuwer model MX5 NB moet u mogelijk extra bevestigingen monteren. Deze zijn o.a. via de dealers en MX5 specialisten verkrijgbaar en makkelijk gemonteerd.

Welk modeljaar MX5 kan ik het beste aanschaffen?

Eerst zal je moeten bepalen of je graag de originele uitvoering wilt met de klaplampen of de nieuwere NB uit 1998 waarbij de klaplamp is verdwenen. Of de nog nieuwere NC. En als jij in bent voor een brandnieuwe auto dan is de keuze snel gemaakt. De Nieuwe Mazda MX-5 ND. Uiteindelijk gaat het om je budget en rijderswensen. De MX5 staat bekend als zeer degelijk en betrouwbaar. Je hoeft dan ook niet huiverig te zijn voor een 'ouder' exemplaar. En ze bieden allemaal de ultieme rijervaring.