Hier plaatsen wij belangrijk of opvallend nieuws dat niet MX5 gerelateerd is.

Job van Uitert maakt komend seizoen de overstap naar de sportscarracerij aan boord van een RLR M-Sport with Mike Smith Motorsport Ligier LMP3. De vice-kampioen in het Italiaans Formule 4 kampioenschap zal in 2018 uitkomen in zowel de European Le Mans Series als de Michelin Cup, wedstrijden die in het voorprogramma van de ELMS en de 24 uur van Le Mans worden verreden. De 19-jarige Nederlander zal de Ligier LMP3 in de ELMS delen met de Canadees John Farano en Rob Garofall terwijl hij in de Michelin Cup samen met Farano in actie gaat komen.

Oplichters gebruiken Rabo-app om auto's te stelen

De politie in Flevoland heeft maandag gewaarschuwd voor de praktijk. Het is niet bekend hoe vaak de daders al hebben toegeslagen en waar ze precies actief zijn. Ook is niet duidelijk of ze in vaste groepen rondtrekken en of ze het op een bepaald soort auto’s gemunt hebben.

2018 Honda S2000

Honda viert in 2018 zijn zeventigste verjaardag en een roadster zou dat feest weleens kunnen opluisteren. Car and Driver meldt dat volgens anonieme bronnen Honda in 2018 een herboren S2000 zal lanceren.

Oordoppen cabrio rijden

Bij velen waarschijnlijk al bekend, maar nu we weer massaal met open dak rijden is het belangrijk dat je ook je oren niet vergeet. Bij het open rijden vanaf 80KM per uur wordt de belasting op je oren door voornamelijk windgeruis al dusdanig hoog dat (permanente) gehoorbeschadiging kan optreden. Wie langdurig of herhaaldelijk meer dan 80 km/h rijdt loopt een kans op beschadigingen aan het gehoor.

Dit is heel makkelijk op te lossen door standaard oorpluggen te dragen of, indien je ze vaak nodig hebt op maat gemaakte.

Fiat 124 Spider

Onze geliefde nieuwe Mazda MX-5 komt binnenkort naar Nederland, maar volgend jaar later kunnen we ook het zusje van Fiat verwelkomen. En de Italianen hebben er een historische naam voor: De Fiat 124 Spider. Dat heeft topman Sergio Marchionne van Fiat Chrysler bevestigd.

De naam, Fiat Spider 124 refereert aan de roemruchte 124 sportspider die Fiat op de markt zette van 1966 tot 1982. De Fiat 124 Spider zal later dit jaar worden gepresenteerd en zal medio 2016 leverbaar worden.

DFTrackdays organiseert circuitdagen en driftdagen op verschillende circuits in binnen- en buitenland. Op dit moment zijn zij bezig met het plannen van een aantal avondsessies op Circuit Park Zandvoort.

circuitparkzandvoort

Deze avonden zullen in juli en augustus vallen. Op zo’n avond is het mogelijk om 2, 2,5 of 4,5 uur de baan op te gaan. Een circuitavond zal in twee blokken verdeeld worden:

Het oude kentekenbewijs geplakt tegen voorruit

Op het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) staan op één document de gegevens van het voertuig en de eigenaar/houder. De kentekencard heeft een chip met daarop de gegevens en is voorzien van beveiligingskenmerken.

apk mx-5Nogal wat consternatie ontstond de laatste dagen over een uitgelekt plan van de Europese Commissie om de APK-regeling te veranderen. Eerst in Duitsland, en daarna bij onze politieke partijen werd afwijzend gereageerd. RAI Vereniging ziet wel iets in een aangepaste keuring voor oudere auto's. Wat is er aan de hand?
Verandert Europa de APK-regels?

Het begon bij onze oosterburen. Die pikten geluiden op dat Eurocommissaris Siim Kallas, die over verkeer gaat, de keuringsregels wil verscherpen. Nog geen officieel voorstel, maar 'gelekte' informatie.

Vandaag heeft de eerste editie van de Automarkt in Beverwijk plaatsgevonden. De markt is verhuisd uit Utrecht omdat het Veemarktcomplex moest sluiten om plaats te maken voor woningen.

automarkt-beverwijk-van-start

Frans Koster, wethouder van Beverwijk, was bij de officiële opening aanwezig. "Ik ben een trotse wethouder. De Automarkt hoort hier en past bij de handelsgemeente Beverwijk."

Volgens Dave Moors, directeur van organisator ATS, was de eerste dag van de nieuwe Automarkt geslaagd. "We hebben net zo veel auto's hier als er vorige week in Utrecht stonden en 25% van de standhouders is nieuw. In Utrecht wordt ongeveeer 75% van de auto's verkocht. Het ziet ernaar uit dat we dit evenaren." Precieze aantallen kon hij echter nog niet geven.

Goodyear-AMT-1-zelfoppompende-autobandDeze band komt met de AMT-techniek van Goodyear. Het staat voor Air Maintenance Technology, een systeem dat banden vanzelf op de juiste spanning houdt. Hoe dat dan precies werkte liet Goodyear op de autoshow van Genève zien. Geniaal eenvoudig, lijkt het, als het inderdaad goed werkt.

Deze band met  AMT techniek komt er voor truckbanden in de VS en voor personenautobanden in Europa. Deze laatste versie hebben we nu gezien.