Vandaag heeft de eerste editie van de Automarkt in Beverwijk plaatsgevonden. De markt is verhuisd uit Utrecht omdat het Veemarktcomplex moest sluiten om plaats te maken voor woningen.

automarkt-beverwijk-van-start

Frans Koster, wethouder van Beverwijk, was bij de officiële opening aanwezig. "Ik ben een trotse wethouder. De Automarkt hoort hier en past bij de handelsgemeente Beverwijk."

Volgens Dave Moors, directeur van organisator ATS, was de eerste dag van de nieuwe Automarkt geslaagd. "We hebben net zo veel auto's hier als er vorige week in Utrecht stonden en 25% van de standhouders is nieuw. In Utrecht wordt ongeveeer 75% van de auto's verkocht. Het ziet ernaar uit dat we dit evenaren." Precieze aantallen kon hij echter nog niet geven.

VWE, moederbedrijf van ATS, heeft de afgelopen tijd uitgebreid campagne gevoerd voor de nieuwe locatie. "Die campagne is geslaagd", zegt Moors. "Veel kopers wisten hun weg te vinden naar Beverwijk. Er stonden vanochtend twee verdwaasde bezoekers in Utrecht. Die hebben we alsnog hier naartoe gehaald."|

Moors zegt niet te vrezen voor de concurrentie van andere automarkten. Gisteren vond de eerste editie van de automarkt in het Duitse Emsburen plaats. "Dat is een mooie locatie, maar ze hebben er niet de ervaring en kennis die wij wel hebben. Het duurde uren voordat mensen hun papierwerk geregeld krijgen en sommigen moeten er vandaag voor terug rijden. Wij regelen dat hier ter plekke."

Bron: Automotive-online