Chrysler SebringDe kogel is door de kerk: Chrysler is verkocht. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Cerberus betaalt 5,5 miljard euro en krijgt daarvoor 80,1% van de aandelen, DaimlerChrysler houdt de rest. Daimler-Benz kocht Chrysler in 1998 voor niet minder dan 36 miljard dollar.

Voor de Nederlandse markt heeft de verkoop vooralsnog geen gevolgen, zegt Huub Dubbelman van Daimler Chrysler Nederland . “Voor Europese importeurs blijft alles voorlopig zoals het is, voor ons dus ook: de structuren voor marketing, onderdelen leverancies en de financiële dienstverlening blijven hetzelfde. Voor de dealers verandert er vooralsnog ook niets. Het kan wel dat Chrysler binnen de importeur een eigen juridische entiteit wordt.”

Cerberus heeft uiteindelijk een verkoopstrijd gewonnen van andere gegadigden: de investeringsmaatschappij Blackstone en toeleverancier Magna. “We denken dat we de beste oplossing hebben gevonden.”, aldus Dieter Zetsche, topman van DaimlerChrysler. “Met deze transactie scheppen we de basis voor een nieuwe start voor zowel Daimler en Chrysler.”