Na een trip van bijna 80 dagen door het Midden Oosten, Singapore, Maleisië, Hong Kong, China, Japan, Thailand, Indonesië, Taiwan, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Noord en Zuid Amerika, Spanje en Frankrijk, arriveert de marathon, waarmee de 60e verjaardag van Ferrari wordt gevierd, op 17 april in Nederland.
Vanuit Hilversum en Enschede zullen ongeveer 90 Ferrari’s, aangevoerd door de 125 S, de allereerste Ferrari ooit, op weg gaan naar Deventer. Na de lunch op een River-cruiseschip zal de groep Ferrari’s, die bestaat uit modellen van alle leeftijden en van ieder type, zich na een prachtige tocht over binnenwegen verzamelen bij Paleis Soestdijk, de vroegere residentie van Koningin Juliana en wijlen Prins Bernhard, die zelf eigenaar is geweest van verschillende Ferrari’s.

De stoet Ferrari’s, die een buitengewone, gemeenschappelijke eensgezindheid zal vertegenwoordigen van het enthousiasme voor het merk, zal de speciaal ontworpen estafettestok vervoeren. Deze is versierd met 60 geëmailleerde badges, die de belangrijkste gebeurtenissen symboliseren in het bestaan van de onderneming, alsmede een prachtig Steigerend Paard van platina en diamant, vervaardigd door Damiani.

Image Net als ieder land dat door de Relay is bezocht, zal ook Nederland aan Ferrari een voorwerp aanbieden dat de nationale cultuur en tradities weergeeft. De lokale Italiaanse ambassade zal het geschenk opsturen aan het Farnesina Palace in Rome om tentoongesteld te worden als onderdeel van de volledige collectie. Wanneer de tentoonstelling is afgelopen, zullen alle voorwerpen worden geveild in Maranello, waarvan de opbrengsten aan een goed doel zullen worden geschonken.

Nadat gedurende vijf maanden zo’n vijftig verschillende landen zijn doorkruist, waarbij uiteindelijk meer dan 10.000 klanten betrokken zullen zijn, zal de estafettetocht zijn definitieve bestemming, Maranello, op 23 juni bereiken. Het centrale thema van de afsluitende evenementen zal de aanzienlijke bijdrage zijn die Ferrari heeft geleverd aan technologische innovaties in de automobielwereld gedurende zestig jaar van ononderbroken betrokkenheid bij zowel de autosport als de productie van GT sportwagens. Maranello zal ook het décor vormen van het eerste Concours d’Elegance ooit dat officieel door Ferrari voor haar auto’s zal worden georganiseerd, alsmede een uitgebreide reeks evenementen die plaats vinden op de racebaan, in de fabriek en in de Galleria Ferrari.

Om nog extra cachet te verlenen aan de viering van deze gebeurtenissen zal Ferrari een speciale, gelimiteerde serie produceren van zestig unieke auto’s die gebaseerd zullen zijn op de 612 Scaglietti.

Een serie van zestig unieke Ferrari’s
Als onderdeel van de viering van haar zestigjarig bestaan zal Ferrari een serie van zestig waarlijk unieke auto’s produceren. Deze zullen gebaseerd zijn op de 612 Scaglietti, de top-of-range Granturismo van het merk van het Steigerende Paard die verpletterende prestaties combineert met een superieur weggedrag, optimaal comfort, weelderige, met de hand vervaardigde interieurbekleding, state-of-the-art accessoires en minutieuze aandacht voor het detail.

De auto’s zullen worden aangeboden in een two-tone uitvoering in een combinatie van klassieke Ferrari-kleuren zoals deze zijn gebruikt voor enkele van de meest memorabele modellen van Ferrari. Het interieur zal gekenmerkt worden door verfijnde kleurcombinaties en een verbluffend elektrochromatisch glazen dak van de nieuwste generatie, dat op zichzelf al een belangrijke innovatie is. De mate van doorzichtigheid van het dak kan in feite worden ingesteld naar de behoefte van de inzittenden.

Om de exclusiviteit van deze eenmalige serie te onderstrepen, zal ieder exemplaar eveneens op de middenconsole zijn voorzien van een geëmailleerd symbool, dat één van de zestig historische evenementen weergeeft die uitgekozen zijn om de verjaardag van het merk Ferrari te symboliseren, zoals deze ook gebruikt zijn voor de ‘Ferrari 60 Estafettestok’. Het resultaat is een echte verzamelaarsauto, die bedoeld is voor de meest toegewijde Ferrari klantrelaties.2007-04-13