Het nieuwe kentekenbewijs, de kentekencard

Op het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) staan op één document de gegevens van het voertuig en de eigenaar/houder. De kentekencard heeft een chip met daarop de gegevens en is voorzien van beveiligingskenmerken.

Op het papieren kentekenbewijs staan deze gegevens nog op twee losse documenten: de voertuiggegevens op het Voertuigbewijs (Deel IA) en de gegevens van de eigenaar/houder op het Tenaamstellingsbewijs (Deel IB).

De kentekencard bevat 30 gegevens. Dat zijn er minder dan op het papieren kentekenbewijs. De andere gegevens kunt u zelf opzoeken via de RDW-dienst Voertuiggegevens raadplegen.

Echtheidskenmerken op de kentekencard

nieuw kentekenbewijs-kentekencard-voorzijde jpgHet hoogwaardige kentekenbewijs op creditcardformaat is voorzien van beveiligingskenmerken die ervoor zorgen dat de kentekencard uitermate moeilijk na te maken is. De veiligheidstechnieken zijn beproefd in de praktijk en staan bekend als fraudebestendig. De Europese richtlijn schrijft voor dat er drie echtheidskenmerken gebruikt moeten worden. Op de kentekencard worden veel meer echtheidskenmerken gebruikt.
Kijk voor meer informatie over de echtheidskenmerken op de website echtheidskenmerken kentekenbewijs.

Voor alle overige nformatie over de nieuwe kentekencard bezoek je de speciale pagina van de RDW over dit nieuwe kentekenbewijs: https://www.rdw.nl/echtheidskenmerken/kentekenbewijs