pirelli2008a.jpg Behalve China vervult ook Nederland een niet onbelangrijke rol in de Pirelli-kalender van 2008, want het 22-jarige Friese topmodel Doutzen Kroes is prominent aanwezig. De vijfendertigste editie van de Pirelli-kalender is de allereerste die gerealiseerd is in Azië. Het is daarmee een uitzonderlijk visitekaartje die de wereld van Pirelli aan het publiek in het Oosten presenteert.

pirelli2008b.jpg De 'Cal 2008' werd vandaag in Shanghai gepresenteerd, vrijwel tegelijkertijd met de opening van Pirelli’s tweede bandenfabriek in de Chinese provincie Shandong. China en de andere Aziatische markten zijn in feite de nieuwe zakelijke grenzen voor de internationale uitbreiding en groeistrategie van de Pirelli-groep. In de regio wordt door de Italiaanse fabrikant fors geïnvesteerd om in te kunnen spelen en uiteraard voordeel te halen uit de enorme kansen die er liggen in de regio.

pirelli2008c.jpg De Pirelli-kalender van 2008 is volledig in Shanghai gesitueerd, het decor waartegen een aantal ultieme schoonheden acteren. De Pirelli-dames zijn dit jaar behalve de Friezin Doutzen Kroes Agyness Dean en Lily Donaldson uit Groot-Brittannië, Catherine McNeil en Gemma Ward uit Australië, Sasha Pivovarova uit Rusland, Coco Rocha uit Ierland en Caroline Trentini uit Brazilië, naast de Chinese modellen Mo Wan Dan, Du Juan en een naam die in het bijzonder opvalt: Maggie Cheung, de gevierde actrice en Aziatische schoonheid die internationale bekendheid verwierf voor haar rollen in Police Story (1985), Super Cop (1992), Actress (1992), Chinese Box (1997), In the Mood for Love (2000) en Hero (2003).

pirelli2008d.jpg De 'Cal', die altijd al een artistiek samenspel is geweest tussen innovatie, respect voor normen en waarden, en traditie, laat ook de capaciteit van Pirelli zien om zich aan te passen aan verschillende culturen en tegelijkertijd de kwaliteit en de glamour te bevestigen van alles wat Italiaans is. Patrick Demarchelier, de invloedrijke maestro van de portretfotografie, die ook al de Pirelli-kalender van 2005 schoot, was tijdens de fotosessies onder de indruk van de in zijn ogen fascinerende mix tussen westerse en oosterse gezichten. Tien dagen lang zijn afgelopen april elf modellen en actrices, ondersteund door een team van veertig medewerkers, intensief bezig geweest om de Pirelli-kalender 2008 het multiculturele gezicht te geven waar de ‘Cal’ altijd al om bekend stond.

 

 

pirelli2008e.jpg pirelli2008f.jpg