De Renault Clio is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2006, met nipte voorsprong op de Volkswagen Passat (256 resp. 251 punten). De derde plaats ging naar de Alfa 159, die met 212 punten de prestatie van zijn voorganger (de 156 won in 1998) niet kon herhalen.

De Clio werd winnaar in een relatief zwak jaar. Zijn grote tegenstrever, de Fiat Punto, kon door zijn jonge leeftijd nét niet meedoen aan de wedstrijd en zou het de Clio – als dat wel het geval was geweest – knap lastig hebben gemaakt, aldus een jurylid. Ook de kleine voorsprong van de Clio op de Passat duidt erop dat geen enkele auto echt overtuigde, net als het feit dat slechts elf van de 58 juryleden de Clio op de eerste plaats zetten.

Ook de drie Nederlanders juryleden stemden wisselend: Jeroen Jongeneel van de Telegraaf zette de Passat op nummer één, Jos Vroomans van de Autokampioen de Renault Clio en Ton Roks van Autovisie de BMW 3-serie.

Dit alles neemt niet weg dat de publicitair uiterst bruikbare jaarprijs zeer welkom zal zijn bij de Renault-organisatie. Het is overigens niet de eerste Clio die Auto van het Jaar wordt: in 1991 deed een voorloper van het huidige model hetzelfde.

De volledige uitslag
 1. Renault Clio
 2. VW Passat
 3. Alfa 159
 4. BMW 3-serie
 5. Mazda 5
 6. Citroën C1
  Peugeot 107
  Toyota Aygo
 7. Toyota Yaris