Formule 1-rijder Christijan Albers is vandaag door zijn team Spyker op non-actief gesteld. "Het is erg spijtig, maar het was puur een zakelijke beslissing", bevestigde Spyker F1-directeur Michiel Mol.

De beslissing Albers uit de auto te halen, zat er al een tijdje aan te komen. Maandag werd duidelijk dat de Nederlander niet aan zijn financiële verplichtingen tegenover het team kon voldoen. Dat was uiteindelijk voor Spyker de reden voorlopig een punt te zetten achter de samenwerking.

Albers, die in wedstrijden teleurstelde, zal nog wel betrokken blijven bij de renstal, maar voorlopig niet als racecoureur. Ook zal hij woensdag niet, zoals gepland, in actie komen tijdens tests in Spa-Francorchamps.

"Dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen", zei Mol. "Zeker omdat ik al jaren enorm betrokken geweest ben bij de carrière van Chris. Ik vind dit ook ontzettend vervelend, maar we hebben geen andere keuze."

Christijan ontslagen
Christijan Out
Albers (28) debuteerde in 2005 bij Minardi in de Formule 1. Dat seizoen behaalde hij direct zijn enige WK-punten tot dusver, door in de Grand Prix van de Verenigde Staten als vijfde over de eindstreep te komen. In het team van Spyker waren zijn prestaties tot dusverre teleurstellend met als dieptepunt zijn optreden in de Grote Prijs van Frankrijk, anderhalve week geleden. De Nederlander reed daar weg uit de pits met de brandstofslang nog aan de auto.

Wie Albers gaat vervangen, heeft de renstal nog niet bekend gemaakt. In het geruchtencircuit circuleren de namen van Honda-testcoureur Christian Klien, Williams-tester Narain Karthikeyan en de Nederlander Giedo van der Garde. Van der Garde test deze week voor Spyker op het circuit van Spa-Francorchamps. Albers zal later op de dag reageren.

Link: Spyker F1 forum