Logo KoniSchokdemperfabrikant Koni in Oud-Beijerland moet zo zwaar snijden in het personeelsbestand dat het voortbestaan van Koni onzeker is. Van de 480 medewerkers zullen in ieder geval 300 hun baan gaan verliezen, zo blijkt uit een persbericht van de vakbond CNV Metaal en Elektro.

"Koni stelt dat er zelfs geen geld meer is voor een sociaal plan. Wanneer medewerkers en vakbonden vasthouden aan een sociaal plan dan dreigt de directie met een totale sluiting van het bedrijf”, aldus vakbondsbestuurder Piet Verburg.

Desondanks houden personeel en vakbond vast aan een sociaal plan: “Omdat ik er niet van overtuigd ben dat Koni kan overleven op lange termijn. Dus wat doe je dan? De werkgelegenheid van ruim 180 mensen proberen veilig te stellen ten koste van die overige collega's? Zonder te weten of die 180 over een jaar nog steeds hun baan zullen hebben? Of ga je er maar vanuit dat dit laatste niet het geval zal zijn en kies je er daarom nu voor om het hele bedrijf op dit moment om te laten vallen. Werkloosheid voor alle betrokkenen, maar dan tenminste met een sociaal plan van enige omvang.” Aanstaande donderdag zullen personeel en vakbond hun stellingname - een sociaal plan of sluiten - in een petitie aan de Koni-directie overhandigen.

 

KONI Schokdemper