Fiat voert in de Verenigde Staten een modeljaarupdate door op de 124 Spider. Zoals gewoonlijk zijn de aanpassingen marginaal bij zo'n dergelijke update.

Fiat en Abarth plaatsten onlangs een teaservideo online die deed vermoeden dat de 124 Spider een stel grondige aanpassingen zou ondergaan. Niets is minder waar. Het Italiaanse broertje van de Mazda MX-5 ondergaat in de Verenigde Staten namelijk slechts een modeljaarupdate die weinig om het lijf heeft.

MG bouwt een MX-5 rivaal

Chinees merk bevestigt nieuwe MG B-stijl roadster.

MG gaat terug naar zijn Britse roots. Eens bekend voor lichte, laagzwaartekrachtige sportwagens, werd het bijna 100-jarige Britse merk onlangs verkocht aan de Chinese autogigant SAIC en verkoopt sindsdien zachtere, gezinsgerichte voertuigen.Terwijl het merk momenteel is gericht op de verkoop van SUV's en het MG 3-hatch en MG 6 sedan, zei het hoofd van het ontwerp, Shao Jingfeng, dat de perceptie snel zou veranderen.

Oordoppen cabrio rijden

Bij velen waarschijnlijk al bekend, maar nu we weer massaal met open dak rijden is het belangrijk dat je ook je oren niet vergeet. Bij het open rijden vanaf 80KM per uur wordt de belasting op je oren door voornamelijk windgeruis al dusdanig hoog dat (permanente) gehoorbeschadiging kan optreden. Wie langdurig of herhaaldelijk meer dan 80 km/h rijdt loopt een kans op beschadigingen aan het gehoor.

Dit is heel makkelijk op te lossen door standaard oorpluggen te dragen of, indien je ze vaak nodig hebt op maat gemaakte.

Importeren MX-5 uit buitenland

Het mooie weer komt er weer aan en dan zien we ze weer veel ‘open’ rijden, de cabrio’s. Het aantal nieuw verkochte cabrio’s daalt echter al jaren in ons land. In 2007 werden er 9.372 nieuwe cabrio’s verkocht, in 2015 waren dat er nog maar 3.797; een daling van maar liefst 59%.

Steeds minder cabrio’s nieuw verkocht, groei bij import occasions