Amerikaanse Fiat 124 Spider header image
Amerikaanse Fiat 124 Spider

Fiat voert in de Verenigde Staten een modeljaarupdate door op de 124 Spider. Zoals gewoonlijk zijn de aanpassingen marginaal bij zo'n dergelijke update.

Fiat en Abarth plaatsten onlangs een teaservideo online die deed vermoeden dat de 124 Spider een stel grondige aanpassingen zou ondergaan. Niets is minder waar. Het Italiaanse broertje van de Mazda MX-5 ondergaat in de Verenigde Staten namelijk slechts een modeljaarupdate die weinig om het lijf heeft.

De standaarduitrusting van de 124 Spider wordt daar uitgebreid met een achteruitrijcamera en het 7,0-inch grote scherm dat bij het Fiat Connect-systeem hoort. De Abarth 124 Spider is daarbij voortaan leverbaar met Veleno Apperance Group-aankleding waarbij de roadster profiteert van rode details en speciale badges. Tevens is de Abarth 124 Spider voortaan te bestellen met een Record Monza-uitlaatsysteem, een systeem dat voor een diepere grom zorgt. Daarbij is de Fiat 124 Spider met nieuwe striping leverbaar. Over technische vernieuwingen is niks bekend. Ongetwijfeld zal binnenkort duidelijkw orden of ook de Europese versie van de 124 Spider als de 124 Spider Abarth een update krijgen.