Hier nieuwsartikelen over Mazda gerelateerd en Mazda, de fabrikant van onze machtig mooie MX-5.

Peter Brouwers zal met ingang van 1 december a.s. in dienst treden als Directeur Sales & Network van Mazda Motor Nederland. Brouwers komt van de Van Roosmalen Groep, waar hij vanaf april 2016 directeur was. Bij Mazda volgt hij Rolf van Rees Vellinga op, die sinds 1 november Mazda Motor Nederland heeft verlaten.

Rapport over brandstofbesparing en emissietesten bevestigt geen oneigenlijke aanpassing of vervalsing van testgegevens door Mazda

Naar aanleiding van een verzoek van het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT), dat op 9 juli jl. aan Japanse autofabrikanten werd gestuurd na de ontdekking van frauduleuze testpraktijken bij andere ondernemingen, heeft Mazda Motor Corporation verslag uitgebracht aan het MLIT over de resultaten van een onderzoek naar de steekproeftesten van het brandstofverbruik en de emissies tijdens de laatste voertuiginspecties in de fabriek.

Mazda bereikt mijlpaal van 50 miljoen voertuigen in Japan

De cumulatieve productie van Mazda Motor Corporation in Japan heeft op 15 mei jl. de mijlpaal van 50 miljoen voertuigen bereikt. Tijdens de bij die gelegenheid gehouden plechtigheid in de Hofu-fabriek in de prefectuur Yamaguchi waren naast President en CEO Masamichi Kogai ook vele andere executives en vakbondsvertegenwoordigers aanwezig. De mijlpaal werd behaald 86 jaar en zeven maanden nadat Mazda zijn eerste driewielige voertuig produceerde in oktober 1931.

Job van Uitert: Van de MX-5 cup naar LMP3

Job van Uitert maakt komend seizoen de overstap naar de sportscarracerij aan boord van een RLR M-Sport with Mike Smith Motorsport Ligier LMP3. De vice-kampioen in het Italiaans Formule 4 kampioenschap zal in 2018 uitkomen in zowel de European Le Mans Series als de Michelin Cup, wedstrijden die in het voorprogramma van de ELMS en de 24 uur van Le Mans worden verreden. De 19-jarige Nederlander zal de Ligier LMP3 in de ELMS delen met de Canadees John Farano en Rob Garofall terwijl hij in de Michelin Cup samen met Farano in actie gaat komen.

Mazda opent motorenfabriek in Thailand

Mazda Motor Corporation heeft vandaag een nieuwe motorenfabriek geopend als onderdeel van het reeds bestaande Mazda Powertrain Manufacturing Thailand Co. Ltd. in de provincie Chonburi in Thailand. President & CEO van Mazda Motor Corporation, Masamichi Kogai, was een van de aanwezigen bij de openingsceremonie bij MPMT.

De sterke vraag naar de nieuwe CX-5, die nu beschikbaar is in de meeste belangrijke markten wereldwijd, waaronder Europa, Japan, Noord-Amerika en Australië, heeft de groei van de Japanse autofabrikant aanzienlijk versterkt.

Mazda Motor Corporation heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2017-18 een nieuw record gerealiseerd. Met de verkoop van 377.000 voertuigen wereldwijd verbetert het merk zijn eigen absolute record voor de eerste periode van een boekjaar, die van vorig jaar van 1 april tot en met 30 juni. De sterke vraag naar de nieuwe CX-5, die nu beschikbaar is in de meeste belangrijke markten wereldwijd, waaronder Europa, Japan, Noord-Amerika en Australië, heeft de groei van de Japanse autofabrikant aanzienlijk versterkt.

Mazda 50 jaar rotatiemotor

Het was een belangrijk moment in de automobielgeschiedenis toen Mazda 50 jaar geleden de Cosmo Sport introduceerde. De slanke, stijlvolle tweepersoons auto was het begin van een traditie van innovatie, die tot op de dag van vandaag nog voortduurt in de vorm van auto’s met veel rijplezier en van autosportsuccessen met door unieke technologie aangedreven modellen.

Mazda, Drive together

Mazda start begin april in Nederland een nieuwe merkcampagne onder de naam ‘Drive Together’ waarin het merk het traditioneel weer net even anders doet dan de rest. Daar waar veel automerken aansturen op het terugdringen van de rol van de bestuurder is de nieuwe campagne van Mazda juist een ode aan het rijden. Dat deze visie succes oplevert bewijzen de verkoopcijfers van Mazda in Nederland: in een met 15 % dalende markt wist het merk in het afgelopen jaar 5 % meer auto’s te verkopen dan in 2015.

Mazda DJ competition Mia Amare

The #MazdaSounds Live Showdown gets going on Saturday, 11 June in Barcelona, where 20 finalists will vie for the opportunity to perform live at Tomorrowland 2016. The six best chosen by the jury during the final round of the “Mazda Drives: The Sound Of Tomorrow” DJ contest get to play a 60-minute set on the Mazda Sound Of Tomorrow Island stage at the music festival, which takes place on 22-24 July in Boom, Belgium.

Mazda enige die slaagt voor de 'Real World Diesel Emission' test

De MX-5 is niet verkrijgbaar als diesel, maar toch mooi dat Mazda het goede voorbeeld geeft qua schone motoren. Een compliment waard.

Following the Volkswagen Dieselgate scandal, the Japanese Transport Ministry have been carrying out real world emissions testing on six of its nation’s car models. What it found that real world NOx emissions were 2-5 times higher than standard on the Toyota Land Cruiser Prado and Hi-Ace, Nissan X-Trail, the Mitsubishi Delica D:5.

Gouden Festivalbandje van Mazda

Mazda lanceert deze week Het Gouden Festivalbandje, een uniek bandje dat te winnen is in een speciale actie en dat gratis toegang geeft tot bijna elk festival in Nederland. Totaal worden er acht van deze bandjes weggegeven en mag de winnaar bovendien één van de evenementen bezoeken in een Mazda naar keuze. Het is voor het eerst dat er één bandje wordt uitgegeven waarmee men het gehele festivalseizoen vrijwel elk evenement kan bezoeken.