Euro NCAP test Mazda MX-5 ND

Het is al lang geleden dat de Mazda MX-5 werd getest door EuroNCAP, 2002 was de laatste keer. Maar nu heeft de nieuwe Mazda MX-5 ND de Euro NCAP crash test goed doorstaan.

Euro NCAP Crash Test Mazda MX-5 ND

De nieuwe MX-5 ND is zeer sterk en vervormd niet teveel bij de crash en de MX-5 is zo geconstrueerd dat inzittenden en voetgangers zoveel mogelijk beschermd worden. Ook bij de frontale botsing werden de inzittenden goed beschermt en konden beide deuren geopend worden.

De nieuwe MX-5 ND is standaard ook voorzien van airbags en side-airbags om het hoofd te beschermen. De stoel van de bijrijder is voorzien van ISOFIX bevestigingspunten voor een kinderzitje. Voetgangers worden o.a. beschermd door sensoren die de motorkap iets omhoog brengen om ruimte te creeren tussen de motor en motorkap zodat de voetganger niet direct met harde delen onder de motorkap in aanraking komt.

Maar het vermijden van ongelukken is ook een aspect waar Mazda met de nieuwe MX-5 ND hard aan heeft gewerkt. Met o.a. sensoren voor het monitoren van de blinde hoek, en een Rear Cross Traffic Alert die aankomende voertuigen detecteert als je bijvoorbeeld uit een parkeervak achteruit rijdt. Lane Departure Warning waarschuwt je als je ongewenst over de belijning van de rijstrook dreigt te gaan.

Ook is er e.a.a. aan de verlichting gedaan die zich aanpast aan de rijomstandigheden, en het groot licht word automatiscg gedimd wanneer er tegenliggers aankomen.

Testresultaat Euro NCAP test Mazda MX-5 ND: 4 uit 5