Zondag 29 april vond de eerste race van het Engelse MaX5 kampioenschap plaats op Donington Park. Als eerste buitenlandse deelnemer aan dit inmiddels vier jaar oude kampioenschap nam Yardy Hoogwerf namens Hoogwerf Motorsport deel.

Startveld MX5Na eerdere ervaringen, tijdens het Winter Endurance Kampioenschap, was het nu de beurt aan een sprint race over 10 ronden op het prachtige Donington Park.Op dit uitdagende Engelse circuit was het kwalificeren niet eenvoudig wegens gebrek aan ervaring. Uiteindelijk wist Yardy naar de 28e plaats van de 38 deelnemende Mazda’s MX-5 te rijden.  De eerste 22 coureurs waren zelfs binnen de 1,5 seconde gekwalificeerd.

Super close racing, met de nagenoeg standaard 1600cc MX5 NA, is de beste omschrijving voor de sprintrace die over 10 rondes ging. Drie breed ging het dan ook door de Old Hairpin. Yardy wist zich in de intensieve strijd naar een 22e plaats te rijden. Slechts een honderdste voor nummer 23 die hij bij het uitkomen van de chicane nog net wist te verschalken. De eerste plek was voor de kampioen van vorig jaar Jonathan Greensmith.

Met veel inzet wordt er momenteel gewerkt om deze klasse ook in Nederland te introduceren. De deelname aan de race op Donington gaf het team van Hoogwerf Motorsport een alvast een prachtige live beeld op dit mooie kampioenschap!

Voor informatie en aanmelden op de nieuwsbrief www.max5racing.nl