• Nieuwe interactieve website gericht op degenen die, net als Mazda, de uitdaging willen aangaan
  • Inhoud omvat verhalen van echte 'challengers'

Mazda is in 22 landen in Europa online gegaan met een interactief platform genaamd 'Rebels with a Cause - De Mazda Community'. De website www.mazdarebels.com is ontworpen om onconventionele en uitdagende waarden en belevenissen met elkaar te delen en is een plek voor nieuwe ervaringen met het merk Mazda.

Mazda-rebels-with-a-cause

"Het idee achter het nieuwe platform is het creëren van een open ruimte waar bezoekers ideeën kunnen uitwisselen met gelijkgestemden", zegt Wojciech Halarewicz, Vice President Communicatie van Mazda Motor Europe, die het project heeft geïnitieerd. "Als uniek bedrijf en uniek merk willen we inspiratie bieden, een verbinding zoeken met bezoekers, gesprekken beginnen en nieuwe en waardevolle initiatieven genereren".
Rebels with a Cause is gebaseerd op de filosofie van Mazda (dingen beter doen door anders te denken) en verzamelt en toont content die door de onderneming is samengesteld. De site is ontworpen om autonoom te groeien in de tijd.

Een van de eerste verhalen op de nieuwe website gaat over de Noorse kunstenaar Martin Andersen, die letterlijk licht heeft geworpen op het kleine stadje Rjukan. Gelegen in een smalle vallei in de binnenlanden van Noorwegen kreeg Rjukan tot nu toe geen direct zonlicht tussen september en april. Andersen bracht de zon letterlijk in het leven van de bewoners door de zonnestralen te reflecteren op het marktplein van de stad met behulp van een systeem van enorme spiegels, geplaatst op de bergen boven de stad.

"Mazda heeft altijd het conventionele denken uitgedaagd en we hebben dan ook groot respect voor de echte 'challengers' op andere gebieden. Andersens verhaal is een perfect voorbeeld van de Mazda geest", voegt Halarewicz toe.

"We hebben altijd geloofd dat de minder bewandelde weg vaak de beste is en hebben consequent de industrie verrast met onze revolutionaire innovaties".

Rebels with a Cause zal ook de basis zijn van de samenwerking van Mazda met het platform TED. Korte documentaires van geselecteerde TED Fellows, mensen met een onconventionele aanpak van een aantal van 's werelds meest intrigerende uitdagingen, vormen een centraal thema op Rebels with a Cause.

De Nederlandstalige versie van het platform is te vinden op www.mazdarebels.com/nl-nl/