De best verkochte open sportauto ter wereld bestaat dit jaar twintig jaar. Om dit jubileum te vieren brengt Mazda een speciale versie in gelimiteerde oplage op de markt: De Mazda MX-5 20th Anniversary Edition.

Mazda MX-5 20th Anniversary

 

Voor de 20ste verjaardag van de MX-5 ontwikkelde Mazda de MX-5 20th Anniversary. Het is een bijzondere versie van deze pure roadster. Hij is exclusief en daardoor beperkt beschikbaar:de MX-5 20th Anniversary wordt gedurende slechts 1 maand geproduceerd. Wereldwijd worden er slechts 2000 exemplaren van deze exclusieve 20th anniversary edition gemaakt, voor Nederland zijn er 60 exemplaren beschikbaar.Elk exemplaar krijgt een uniek serienummer gegraveerd in de aluminium instaplijsten.

De jubileumeditie is gebaseerd op de 1.8I TS Roadster. Opvallend zijn de donkergekleurde, lichtmetalen 17-inchvelgen. Verder heeft deze editie het styling pack van de Roadster Coupé, meteen chromen omlijsting van de grill en mistlampen en koplampen met zilverkleurige inzet.

Kleurrijk is de roadsterzeker. Over de volle breedte van het dashboard loopt een decoratief inzetstuk in carrosseriekleur. Ook de fashion bars (achter de hoofdsteunen) zijn in carrosseriekleur uitgevoerd.

De speciale editie is uiteraard ook voorzien van 20th Anniversary logo's, zowel aan de buitenzijde als op de matten.

Mazda levert de MX-5 20th Anniversary in drie kleuren: het nieuwe Aurora Blue en als knipoog naar de eerste generatie ook in Chrystal White Pearl en True Red.

Alle details in het speciale 20th anniversary leaflet.

Lees meer op Mazda.nl.