Mazda MX5 Cup 2019 Kalender

Negen weken voor het debuut van de nieuwe Mazda MX-5 Cup tijdens de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort zijn er inmiddels al 25 auto’s verkocht. Daarmee is de weg vrij voor een ongetwijfeld spannende strijd in een fantastische nieuwe racer pur sang.

Op de lijst van deelnemers zien we een mooie mix van bekende en nieuwe namen in de nationale autosport. Wie twijfelt over deelname moet snel zijn, want er zijn nog maar enkele Mazda MX-5 Cup auto’s beschikbaar. Drie auto’s zijn gereserveerd voor Belgische deelnemers en Mazda verdelers.

Bij Intrax zijn op dit moment de eerste 16 auto’s in productie.

De Mazda’s worden eerst gestript, waarna ze voorzien worden van een rolkooi, gespoten worden en daarna terug komen bij Intrax voor de volledige afbouw. Zodra er auto’s gereed zijn zullen deze door Intrax aangeleverd worden op volgorde van besteldatum. De Mazda’s worden geleverd op racewielen met een set Hankook slicks. Extra benodigde wielen en slicks/regenbanden kunnen via Intrax bijbesteld worden. Deze zullen geleverd en gefactureerd worden door de vaste bandenpartner Racetyres b.v., die ook tijdens de raceweekends de bandenservice voor de Fiesta Cup en Supercar Challenge verzorgt. De verwachting is dat alle auto’s begin april verkocht en bezet zullen zijn.

Op donderdag 28 maart is er een testdag op Zolder waar nog gereden kan worden. De eerste officiële testdag van de Mazda MX-5 Cup is voorzien op maandag 6 mei op Circuit Zandvoort. Deze dag is om 15u00 uur de officiële perspresentatie, vervolgens kan de MX-5 van 17u00 tot 21u30 uur op de baan voor de eerste keer in het echt aan de tand gevoeld worden. Alle deelnemers en geïnteresseerden kunnen deze dag vast in hun agenda noteren.