De nieuwe en bijzonder fraaie speciale editie van de Mazda MX-5, de Kyudo, zal de eerste versie zijn van deze legendarische roadster die standaard voorzien is van een geïntegreerd navigatiesysteem. Naast deze praktische toevoeging heeft het gelimiteerde model nog een aantal andere kwaliteit verhogende extra´s, waaronder standaard een donkerbruin lederen interieur.

MX-5 Kyudo

De nieuwe Mazda MX-5 Kyudo Roadster is leverbaar voor € 29.990,-, een prijsvoordeel van maar liefst € 3000,- met de MX-5 TS. De Roadster Coupé kost € 32.490,-.

Rijden in de beste verkochte roadster aller tijden (vermeld in het Guinness Book of World Records) wordt door Mazda aangeduid met Jinba Ittai, Japans voor ´eenheid tussen ruiter en paard´. De op een paard rijdende boogschutter is door de voortreffelijke samenwerking tussen hem en zijn paard in staat om rijdend de pijl in de roos van het doel te schieten. Deze doeltreffendheid is het geheim van de Japanse boogschietkunst én van de Mazda MX-5, die al jaren bekend staat om de onovertroffen wegligging, de directe besturing en het gevoel van vrijheid dat de bestuurder onder het rijden ervaart.

Deze maand introduceert Mazda een gelimiteerde versie van de Mazda MX-5, de Kyudo, een aanduiding die staat voor de Japanse boogschietkunst. mazda mx-5 kyudo navigatiesysteem ingebouwdDe sierlijke vlucht van de pijl uit de boog past bij deze roadster pur sang, met een extra standaarduitrusting die de berijder omringt met alle comfort en luxe, zoals lichtmetalen 17-inch velgen met Bright Gunmetal finish, lederen bekleding in de kleur Havana Brown, stoelverwarming, Mazda navigatiesysteem met TomTom software, automatische airconditioning en chromen afwerking bij de koplampen, grille en mistlampen. Leverbaar in vier kleuren, waaronder, exclusief voor de Kyudo, Radiant Ebony. De nieuwe Mazda MX-5 Kyudo met 126 pk sterke 1.8 liter benzinemotor gekoppeld aan een vijftraps handmatige versnellingsbak is exclusief voor de Europese markt en vanaf nu staan er maximaal 75 exemplaren bij de Nederlandse Mazda-dealers.