Jules en René Bohnen ‘deden’ dit voorjaar de Eurasia Challenge. De Mazda MX-5 waarmee ze deze monstertocht van Amsterdam naar Singapore volbrachten is nu te bewonderen bij ’t Jan Scholten Team in Almelo.

De MX-5 Limited Edition waarmee de broers Bohnen de uitdaging aan wilden gaan, was ooit door ’t Jan Scholten Team geïmporteerd. Het bedrijf reageerde dan ook enthousiast op de rallyplannen van de avontuurlijke broers en besloot als hoofdsponsor op te treden. Afgelopen najaar werd de auto (bouwjaar 1992) in Almelo tot in detail nagekeken en geprepareerd. Zo werd een rolbeugel geplaatst, een carterbeschermplaat aangebracht, evenals een extra ventilator voor meer koelvermogen.

Amsterdam Singapore

Jules en René Bohnen vertrokken op 27 maart vanaf de Auto RAI voor hun monstertocht. Ze stuurden hun MX-5 via Moskou, Beijing, Hanoi, Bangkok en Kuala Lumpur naar Singapore. Een tocht van 18.500 kilometer over slecht geplaveide en zelfs onverharde wegen. De doortocht door de Gobi-woestijn in Mongolië was de grootste beproeving die het duo moest doorstaan. Maar de broers wisten op 1 mei te finishen zonder ook maar één mankement aan de MX-5 te hebben gehad.

14 juli boeiende presentatie
De MX-5 waarmee Jules en René Bohnen de Eurasia Challenge hebben gereden staat nu bij ’t Jan Scholten Team in de showroom, compleet met een fraaie fotopresentatie. Wie echt de sfeer van de Eurasia Challenge wil proeven, reist op zaterdag 14 juli af naar Almelo. René Bohnen verzorgt die dag tussen 10.00 en 16.00 uur namelijk een boeiende presentatie over de deelname aan de monstertocht.