De nieuwe, derde generatie van de meest verkochte roadster aller tijden, de Mazda MX-5, heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een succesnummer. Om aan de grote vraag van deze populaire open tweezitter te voldoen worden er voor Europa extra exemplaren geproduceerd, waarvan er 25 naar Nederland komen.

MX-5 NCGerekend tot en met 23 mei 2006 zijn er dit jaar in Nederland 89 eenheden van de nieuwe Mazda MX-5 geregistreerd. Dat is een stijging van 287%, bijna een verdrievoudiging, vergeleken met vorig jaar, toen er in dezelfde periode 31 eenheden van het vorige model werden geregistreerd,. Met name deze maand zijn de cijfers erg florissant voor de nieuwe MX-5 , wat ongetwijfeld te maken heeft met de naderend zomer: in mei 2006 is tot nu toe aan 27 klanten een nieuwe Mazda MX-5 afgeleverd. In de orderportefeuille staan nog eens 38 klantenorders. Door de geweldige verkoopresultaten van de Mazda MX-5 zullen er vanaf augustus 25 extra eenheden leverbaar zijn.

Guinness Book of World Records
De Mazda MX-5 werd op 9 februari 1989 onthuld als Mazda ‘Miata’ tijdens de autotentoonstelling van Chicago. Deze introductie luidde de wedergeboorte in van de lichtgewicht open sportauto, een type dat op dat moment met uitsterven werd bedreigd. In de loop der jaren verfijnde Mazda de MX-5 voortdurend, maar het concept van de betaalbare tweezitter met achterwielaandrijving bleef gehandhaafd. In mei 2000 werd de Mazda MX-5 in het Guinness Book of World Records genoemd als de best verkochte open tweezitter ooit. Sindsdien hield de vraag aan, en tot op heden zijn er bijna 725.000 exemplaren verkocht. De derde generatie van de Mazda MX-5 werd in november 2005 op de Europese markt geïntroduceerd.