• Vierde generatie roadster trekpleister in Parijs
  • Nieuwste model combineert geavanceerde technologie met tijdloze MX-5 charme

nieuwe mazda mx5 te bewonderen op de Autosalon van Parijs 2014

De nieuwe Mazda MX-5, die afgelopen week werd onthuld in de nieuwe Mazda Space in Barcelona, zal zijn Europese autoshowdebuut maken in Parijs op de fameuze Autosalon, begin oktober. De verwachting is dat de gloednieuwe roadster één van de attracties zal zijn op deze tweejaarlijkse show en het merk Mazda een nieuwe impuls zal geven, waarmee het huidige succes van Mazda verder wordt versterkt.

Qua design is de nieuwste editie van de best verkochte roadster aller tijden misschien wel de meest sportieve ooit. De opvallende vertolking van de nieuwe designtaal van Mazda, Kodo – Ziel van Beweging, geeft de auto een levendig karakter en laat de wendbaarheid en de opwindende rijervaring zien, die de rijder wacht als hij achter het stuur plaatsneemt. Volgens de MX-5 traditie is het interieur compact en toch comfortabel. En het is nu nog meer voorzien van moderne gemakken, zoals het MZD connectiviteitssysteem voor het verbinden van smartphones en i-ACTIVSENSE, Mazda's innovatieve serie actieve veiligheidstechnologieën.

En wat het exterieur belooft kan de technologie waarmaken. Onder de motorkap zit een hoge compressie SKYACTIV-G benzinemotor die de achterwielen aandrijft, terwijl het speciaal ontwikkelde SKYACTIV-Chassis zorgt voor de meest geavanceerde 'Jinba Ittai' ervaring tot nu toe (rijder en auto als één). Tegelijkertijd heeft de nieuwe MX-5 de charme en betrouwbaarheid, is hij net zo betaalbaar als en biedt hij het lichtgewicht rijplezier van het originele model van 25 jaar geleden.

De pure roadsterervaring leeft voort met de komst van de vierde generatie MX-5 op de stand van Mazda in Parijs (paviljoen 3, stand 219). De persdagen van de Autosalon van Parijs zijn op 2 en 3 oktober, voor het publiek zijn de deuren open van 4 t/m 19 oktober.