Nieuwe Mazda MX-5

Bekijk de foto's hier!

  • Wereldpremière 4e generatie roadster in nieuwe evenementenlocatie in Barcelona
  • Nieuwste model voorzien van uniek Kodo design en SKYACTIV technologie

Mazda heeft vannacht 03.00 uur Nederlandse tijd de geheel nieuwe Mazda MX-5 onthuld voor een exclusief publiek in Barcelona. De wereldpremière vond gelijktijdig plaats op twee andere locaties in de wereld tijdens soortgelijke evenementen in Japan en de VS. De vierde generatie van de MX-5, met onderscheidende kenmerken van de Kodo – Ziel van Beweging designtaal, kreeg een warm onthaal van de circa 250 aanwezige journalisten. De auto is volgend jaar zomer op de Nederlandse markt.

De geheel nieuwe MX-5 is voorzien van SKYACTIV technologie, waaronder een speciaal geprepareerde SKYACTIV-G benzinemotor en de eerste achterwielaangedreven versie van het SKYACTIV-Chassis. Met een gewicht dat 100 kg lager is dan dat van het vorige model en met het laagste zwaartepunt ooit verbetert de nieuwste editie van de iconische roadster de rijeigenschappen en het ‘Jinba Ittai’ (ruiter-en-paard) reactievermogen aanzienlijk, kenmerken die altijd de essentie van het MX-5 rijplezier hebben bepaald.

De gewichtsvermindering zet de nieuwe MX-5 op een niveau dat vergelijkbaar is met het allereerste model, dat de markt voor betaalbare lichtgewicht sportauto’s nieuw leven inblies bij z’n introductie in 1989. Sindsdien zijn er meer dan 947.000 exemplaren geproduceerd in die afgelopen 25 jaar en de MX-5 is daarmee nog steeds houder van het Guinness World Record als de best verkochte tweezits sportauto ter wereld.

"Mazda's huidige groei wordt veroorzaakt door onze veelgeprezen nieuwe modellen van de zesde generatie en de geheel nieuwe MX-5 voegt aan deze groeimotor extra brandstof toe", zegt Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe.

"Het model is gebouwd voor liefhebbers van autorijden en onderstreept alles waar Mazda voor staat. De nieuwe MX-5 zal ons merk zeker een extra impuls geven".

Het motto van de wereldwijde onthulling was ‘Lang leve de roadster’, die tegelijkertijd ook de opening markeerde van de Mazda Space, de gloednieuwe Europese evenementenlocatie van Mazda in Barcelona.

De wereldpremière was live te volgen via de MX-5 25th Anniversary website en kan nog bekeken worden op www.mazda.com/stories/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/thanksday. De genodigden konden hun gedachten over de nieuwe locatie en de nieuwe roadster delen op Twitter en Facebook via #mazdaspace, #longlivetheroadster en #MX5.

Foto's van de nieuwe MX-5

Ik vind hem erg mooi. Hoop snel een proefrit te mogen maken. Maken wij een mooi verslag voor deze website.