• Wereldwijde onthulling van vierde generatie MX-5 op drie plaatsen
  • Evenementen in Barcelona voor Europese media en fans om onthulling en 25e verjaardag te vieren

 25th

Na 25 jaar en drie generaties begint Mazda aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zijn legendarische MX-5 roadster. De onconventionele autofabrikant zal de komende vierde generatie van het model in Europa onthullen op twee speciale evenementen in Spanje voor een exclusief publiek, begin september.

De wereldpremière zal gelijktijdig plaatsvinden op 3 & 4 september in Barcelona, Japan en de Verenigde Staten. Wereldwijd zullen door Mazda genodigde gasten de eerste zijn die de nieuwe MX-5 te zien krijgen, het model dat nog steeds het Guinness World Record in handen heeft van de best verkochte tweezits sportauto aller tijden. Bij het tweede evenement op 6 & 7 september komen uit heel Europa MX-5 liefhebbers in Barcelona bijeen om ook de komende generatie van de iconische roadster te bekijken. Onder een ‘Lang leve de Roadster’ spandoek zullen beide evenementen tevens de 25e verjaardag van de MX-5 herdenken.

Inmiddels zijn er sinds de introductie in 1989 bijna 945.000 * MX-5’n geproduceerd. Het winnende principe dat ten grondslag ligt aan de auto, die de vrijwel uitgestorven markt van roadsters nieuw leven heeft ingeblazen, is nog altijd het pure rijplezier op basis van een lichtgewicht ontwerp en een perfecte vóór-achter gewichtsverdeling.

"De MX-5 is het product dat het beste de onconventionele geest van Mazda weerspiegelt, evenals onze passie voor puur rijplezier", zegt Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe. "Al 25 jaar trekt deze auto de aandacht en met dit nieuwe model van de volgende generatie gaan we er van uit dat we deze passie met weer een nieuwe en andere generatie eigenaren kunnen delen”.

 

* Per 31 mei 2014