Conrad Mazda MaX5 Cup Assen 5 juli 2017

De coureurs die de eerste twee plaatsen in het rijdersklassement bezetten zorgen ervoor dat de spanning in het kampioenschap van de Conrad Mazda MaX5 Cup steeds meer naar een hoogtepunt gaat. Met twee overwinningen op het TT Circuit van Assen vergrootte Marcel Dekker gisteren zijn minimale voorsprong op András Király met slechts twee punten, omdat de laatste de zege pakte in de derde race. Ondanks dat de dagwinst naar het team van Lefremi Racing ging blijft One Racing by Huyer leider in de tussenstand bij de teams.

  • Spanning in top rijdersklassement blijft onverminderd groot
  • One Racing by Huyer blijft leider in het teamklassement

Driver of the Day werd startnummer 48, Dick van Rij, vanwege zijn immer enthousiaste en positieve bijdrage aan de cup, door de jaren heen, ondanks vele technische tegenslagen.

De snelste raceronde gerekend over alle drie races was voor Thomas de Backer in de derde ronde van de eerste race in een tijd van 2:07.341.

Dit jaar verdient de beste coureur 60 punten per race, de nummer twee 59 enzovoort. Met twee keer de winst en één keer de tweede plaats vergrootte Dekker zijn voorsprong op Király van één naar drie punten. Na totaal 13 races in het seizoen heeft Dekker er nu 764, Király 761. Dan volgt Wubben met 698, Bultman met 682 en Kreijne met 658 punten.

In het teamkampioenschap, voor teams die het hele seizoen met meer dan één coureur de strijd aangaan, is er per race maximaal 10 punten te verdienen. Frenk Vollebregt van Lefremi Racing was over drie races gerekend drie keer de snelste coureur op Assen en scoorde daardoor totaal 30 punten voor zijn team. Daardoor liepen zij 4 punten in op de leider in de tussenstand, One Racing by Huyer. Dat team heeft nu 125 punten, Deeza Racing is tweede met 107 punten. Dan volgt Lefremi Racing met 90 punten.

Randy Rekelhof blijft leider in het rookie-klassement en heeft nu 281 punten, slechts 3 meer dan de nieuwe nummer twee, Thomas de Backer.