new_mx5.jpgMazda heeft voor volgend jaar een bescheiden facelift van z’n roadster MX5 gepland. De computertekeningen daarvan zijn uitgelekt en daarop is te zien dat de voorkant iets wordt aangepast.

Deze tekeningen zijn uitgelekt via Europese ontwerprechtenbureau OHIM, waar ook al de computertekeningen van de Mazda 3, die in 2010 verschijnt, vandaan kwamen. Nu kunnen we alvast een beetje kennis maken met de gefacelifte MX5, die vermoedelijk volgend jaar verschijnt.

Echt schokkend zijn de veranderingen op het eerste gezicht niet. De achterzijde blijft ongewijzigd, de neus krijgt wel enkele aanpassingen. Zo is de bumper nu compleet geïntegreerd in het ontwerp en is de grille een maatje gegroeid, bovendien is die vijfpuntig van vorm in het nieuwe ontwerp.

De koplampen zijn wat scherper gesneden, in lijn met de Mazda 6. De omhulling van de mistlampen is wat nadrukkelijker aanwezig. Of er onderhuids iets verandert is uiteraard nog niet bekend maar met de huidige 1.8 en 2.0 benzinemotor is de MX5 niet slecht bedeeld. Pas bij de officiële onthulling zullen we meer weten.