850 x Mazda MX-5 op succesvolle auto-picknick

Slechte weer speelt deelnemers geen parten
De viering van de 20e verjaardag van de Mazda MX-5 in Nederland in de vorm van een reuze auto-picknick is meer dan succesvol verlopen. Ondanks het extreem slechte weer met zware regenbuien kwamen er afgelopen zaterdag meer auto’s naar de Inn Style in Maarssen dan er vooraf waren aangemeld. Na een voorafgaand aan het evenement noodzakelijk geworden inschrijvingsstop van 720 MX-5’n bleken er na afloop van de picknick bijna 850 auto’s en ongeveer 1700 bezoekers te zijn geweest. Totaal werden er 737 picknickmanden uitgereikt en ruim 5000 broodjes verdeeld.

Het streven om zoveel mogelijk MX-5 rijders bij elkaar te krijgen om de grootste auto-picknick ter wereld te realiseren kan daarmee als geslaagd worden bestempeld. Het evenement, waarbij iedere vooraf ingeschreven bezoekers gratis een gevulde picknickmand kreeg aangeboden, werd na afloop door alle deelnemers unaniem geprezen.

Domper op de feestvreugde was het slechte weer in de vorm van hevige en soms langdurige regenbuien. Hoewel de organisatie daar ruimschoots op had ingespeeld kon niemand voorkomen dat alle cabriodaken gesloten bleven en de picknick zich onder de daartoe beschikbare overkappingen moest afspelen. De stemming was er echter niet minder om en de bezoekers vermaakten zich uitstekend bij de diverse activiteiten, waaronder een complete teststraat met rollenbank voor de MX-5 en een cartoon-tekenaar. Ook kon men de exclusieve concept car van de IAA 2009 in Frankfurt, de nieuwe speciale 20th Anniversary Edition, een presentatie van de Total Mazda MaX5 Cup en de Mazda Road Show bekijken.

Heeft u leuke foto's die voor publicatie geschikt zijn? Mail ze aan ons.

De MX-5 is nog steeds de beste verkochte roadster aller tijden en heeft daarmee een vermelding in het Guinnes Book of World Records met meer dan 870.000 verkochte exemplaren wereldwijd. Het succes van de ultieme lichtgewicht roadster van de afgelopen twee decennia is internationaal al op verschillende manieren gevierd met onder andere een jubileumboek, de organisatie van een autorace tussen landenteams met de laatste generatie MX-5 en de lancering van een speciale 20th Anniversary Edition van de MX-5 in een gelimiteerde oplage van slechts 2000 exemplaren, elk voorzien van een uniek serienummer van 1 tot 2000.