Met ingang van 1 december a.s. is Autobedrijf Leerentveld BV in Zwolle de nieuwe Mazda-dealer voor Zwolle en omgeving. Het bedrijf was Erkend Reparateur voor het merk Mazda en al eerder dealer voor het merk van 1973 tot 2006. Autobedrijf Leerentveld voert thans de merken Kia en Saab en breidt het aanbod nu uit met de verkoop van nieuwe Mazda's.

	 Autobedrijf Leerentveld BV - Zwolle #01 Links Berry Leerentveld, rechts Patrick Leerentveld, tussen de eerste door hen verkochte Mazda in Nederland, een Mazda 1000 uit 1973 en één van de meest recente modellen, de Mazda CX-7.

Links Berry Leerentveld, rechts Patrick Leerentveld, tussen de eerste
door hen verkochte Mazda in Nederland, een Mazda 1000 uit 1973
en één van de meest recente modellen, de Mazda CX-7.

Het moderne garagebedrijf van de twee broers Berry (42) en Patrick (37) Leerentveld heeft in alle jaren een gedegen klantenkring opgebouwd in Zwolle en omliggende regio en geniet een grote bekendheid. "Wij zijn bijzonder verheugd dat wij het kwaliteitsmerk Mazda opnieuw als dealer mogen vertegenwoordigen." vertelt Berry Leerentveld. "Mazda zit bij onze familie in het bloed. Vele elementen in de inrichting van ons pand herinneren nog aan de geschiedenis van Mazda hier. Wat dat betreft pakken we de draad meteen weer op, zeker nu er zulke mooie, nieuwe en vooruitstrevende producten aankomen. De helft van onze grote showroom aan de Burgemeester Roelenweg 19 in Zwolle, zo'n 400 m2, zal ingericht worden voor de nieuwe Mazda's."

De grootvader van de broers, Albert Leerentveld, begon in 1946 met een gereedschapskist als 'dokter van de weg' met onderhoud en stalling van auto's. Eind jaren '60 kwam zijn zoon Johan in het bedrijf samen met zijn drie broers. In die tijd werden er nieuwe Fiats en Lancia's verkocht. In 1993 kwam Berry Leerentveld in het bedrijf en vier jaar later zijn broer Patrick. Inmiddels zijn ze beiden eigenaar van de BV, waarin Berry de dagelijkse leiding heeft over het garagebedrijf en zijn broer over een andere onderneming binnen de BV.

"Uiteraard verkopen we niet alleen nieuwe auto's, maar kan men bij ons ook terecht voor service, reparatie en onderhoud van alle typen Mazda", vult Patrick Leerentveld aan. "Het merk staat bekend om z'n innovatieve techniek, hoge kwaliteit, duurzaamheid en een sportieve rijstijl. Die eigenschappen vullen ons bestaande aanbod van nieuwe auto's mooi aan".

De aanstelling van Autobedrijf Leerentveld BV in Zwolle komt op een goed moment. Onlangs is de nieuwe Mazda3 Facelift geïntroduceerd, waarvan met name de 1.6 liter CiTD erg populair is vanwege de 20 % zakelijke bijtelling. Half februari zal de eerste exponent van een compleet nieuwe generatie Mazda's in de Nederlandse showrooms staan, de Mazda CX-5. Deze compacte crossover SUV is van top tot teen nieuw en voorzien van alle nieuwe SKYACTIV technologieën van Mazda, die onder meer nieuwe motoren, nieuwe versnellingsbakken, een nieuwe carrosserie, nieuw onderstel en een nieuw chassis omvatten. Het is ook de eerste auto met het nieuwe en aansprekende Kodo-design. De benzineversie met voorwielaandrijving en handgeschakelde zesversnellingsbak, al beschikbaar vanaf € 25.990,-, heeft een A-label, bijzonder voor dit segment en heeft bovendien een zakelijke bijtelling van 20 %.

# # #

Voor meer informatie:
Autobedrijf Leerentveld BV
Berry Leerentveld
Telefoon: 038 - 4280302
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.leerentveld.nl