De twee bedrijven zetten hun strategische samenwerking voort

ford-graphMazda Motor Corporation ontving vandaag de aankondiging van Ford Motor Company dat Ford een deel van haar aandeel in Mazda zal overdragen aan een aantal van Mazda’s zakenpartners.

Het huidige aandeel van Ford in Mazda is 11%. Na de aandeeloverdracht zal Ford met een aandeel van 3,5% nog steeds één van Mazda’s grootste aandeelhouders zijn. In het belang van Mazda’s stakeholders en overige aandeelhouders zal de overige 7,5% via een off-auction trading via de aandelenbeurs van Tokio, Tokyo Stock Exchange worden overgedragen.

Mazda en Ford zijn het eens over de voortzetting van hun strategische samenwerking, en de verandering in het belang van Ford in Mazda heeft dan ook geen invloed op Mazda’s strategie of financiële vooruitzichten.

“Ford blijft met een aandeel van 3,5% één van Mazda’s grootste aandeelhouders, en beide bedrijven blijven zich inspannen om de strategische samenwerking, die al meer dan 30 jaar duurt, voort te zetten,” zegt Mazda’s verantwoordelijke directeur en voorzitter de Raad van Bestuur, President en CEO Takashi Yamanouchi. “Mazda en Ford zullen blijven samenwerken op terreinen waar gezamenlijke belangen liggen, zoals belangrijke joint ventures, gezamenlijke projecten en de uitwisseling van technische informatie.”