Bert de Vidts volgt Geraldine Brouwers op als directeur Mazda Nederland

Met ingang van 1 juli a.s. is Bert de Vidts de nieuwe Managing Director van Mazda Motor Nederland in Waddinxveen. Hij is de opvolger van Geraldine Brouwers, die er begin dit jaar voor heeft gekozen haar carrière buiten de automotive branche voort te zetten. De Vidts komt van Mazda Motor Belux, waar hij de functie van Directeur Marketing en Communicatie bekleedt.

Bert de Vidts (48) heeft 25 jaar ervaring in de automobielbranche in sales en marketing. In 2012 kwam hij in dienst bij Mazda Motor Belux, werd Directeur Sales in 2014 en stapte over naar zijn huidige functie in 2018. Vóór Mazda werkte hij bij Ford en Toyota dealers in diverse sales functies. Bij Mazda Motor Belux heeft De Vidts een cruciale rol gespeeld bij de verkoop van nieuwe auto’s in België en Luxemburg, die in zijn tijd steeg van 4.000 naar 10.000 stuks per jaar.

”Ik verheug me enorm om bij Mazda Motor Nederland te beginnen”, vertelt De Vidts. “We komen stap voor stap uit de crisis van de pandemie, staan sterk met ons merk en beschikken over een line-up van fantastische producten. Ik krijg de verantwoordelijkheid voor een innovatieve organisatie en kijk ernaar uit om met een getalenteerde groep medewerkers en een enthousiast dealernetwerk aan de slag te gaan”.

Geraldine Brouwers heeft op eigen initiatief in januari dit jaar besloten om te stoppen bij  Mazda en een carrièrestap te maken buiten de automotive branche. Door dat tijdig aan te geven had Mazda Motor Europe ruimschoots de gelegenheid een goede vervanger voor haar te vinden. “Ik heb erg mooie jaren meegemaakt bij Mazda”, vertelt Brouwers. “Vooral de introductie van de Skyactiv-technologie en het Kodo design zorgde ervoor dat de modellen in mijn tijd bij Mazda steeds populairder werden. Onze CX-reeks is zonder meer een succes en dat zal met de komst van de nieuwe EV MX-30 alleen maar beter worden”.

Mazda verkopen verdubbelt onder Geraldine Brouwers

Brouwers (46) kwam in 2010 bij Mazda als netwerkconsultant en was sinds 2012 in dienst als Directeur Netwerk en Risk voor zowel Mazda Motor Nederland als Mazda Motor BeLux. Vanaf eind 2013 was ze werkzaam als Directeur Sales en Netwerk en op 1 september 2014 werd ze benoemd tot Managing Director van de importeur. Onder haar leiding breidde het succes van Mazda in Nederland zich verder uit en werden de verkopen verdubbeld, van 5.500 in 2014 naar ruim 11.000 in 2019.