Mazda North American Operations zal op de North American International Auto Show 2007 in Detroit een nieuwe concept car onthullen onder de naam Ryuga. Het nieuwe model deelt het podium met een andere wereldprimeur, de Mazda Tribute HEV, Hybrid Electric Vehicle.

RYUGA
Mazda Ryuga

De Mazda Ryuga is de tweede concept car die ontworpen is volgens de nieuwe design filosofie ‘flow’. De Nagare, het Japanse woord voor ‘flow’ in de zin van stroming, debuteerde onlangs op de Los Angeles Motor Show en introduceerde als eerste het nieuwe toekomstige design van Mazda.

De tweede exponent van de nieuwe designrichting, de Ryuga, Japans voor ‘gracieuze stroming’, laat een hoger niveau van raffinement zien, wat bereikt is door het gebruik van andere materialen, hoogstaande technieken en verborgen details. De Mazda Ryuga is elegant en verfijnd, maar met veel karakter en kracht en van een fraaie en unieke Japanse schoonheid.

“De Ryuga is de definitie van wat wij noemen Zoom-Zoom”, legt Laurens van den Acker uit, de Nederlander die aan het hoofd staat van de Design Divisie van Mazda Motor Corporation in Hiroshima. “Het is een combinatie van vitaliteit, vertrouwen, plezier en jeugd, allemaal verpakt in één uniek model”.

Een andere blik in de toekomst, maar dan meer nabij en ook meer realistisch, is de Wereldpremière van de Mazda Tribute HEV. De grondig gewijzigde Tribute HEV is het eerste zeer geavanceerde en in serie geproduceerde model van Mazda dat puur inspeelt op schone lucht en in 2007 beschikbaar zal komen op de Amerikaanse markt.

De Tribute HEV is een van de minst vervuilende auto’s op de weg maar wel met de prestaties van een SUV. Het gecombineerde vermogen van 155 pk van de benzinemotor en de elektromotor is ruim voldoende voor uitstekende prestaties en is tevens in staat om te voldoende aan de strenge Super Ultra Low Emissions Vehicle (SULEVII) en de Advanced Technology Partial Zero Emissions Vehicle (AT-PZEV) milieueisen in Californië, de strengste in zijn soort voor auto’s met benzinemotoren.

Op de NAIAS 2007 in Detroit laat Mazda ook de nieuwe zevenpersoons SUV, de CX-9 zien en de vijfpersoons CX-7, die begin volgend jaar naar Europa komt, naast de rest van het modellengamma van Mazda in Amerika. De persconferentie van Mazda vindt plaats op maandag 8 januari 2007 om 10.15 uur op de Mazda stand.