Bezoek de Greater Los Angeles International Auto Show Mazda onthult op de komende Greater Los Angeles International Auto Show een nieuwe concept car, de Mazda Nagare. De Wereldpremière zal plaatsvinden tijdens de persconferentie op 29 november om 16.05 uur op de Mazda stand van deze prestigieuze autoshow, die naast de North American International Auto Show van Detroit meer en meer aan terrein en aanzien wint in Noord-Amerika.

De Nagare is, als opvolger van de succesvolle en spraakmakende Sassou, Senku en Kabura, die het afgelopen seizoen op diverse shows werden onthuld, de eerste indicatie van het nieuwe design van Mazda.

Volgens Laurens van den Acker, de Nederlandse General Manager van de  Design Divisie van Mazda Motor Corporation, is de toekomst van het design van Mazda, dat wordt weerspiegeld door de Nagare, samen te vatten in één woord: ‘flow’, stroom in de zin van stroming, vloed.

“De Nagare is de belichaming van nieuwe dimensies en koetswerklijnen die zich uiteindelijk zullen ontwikkelen tot verschillende ideeën op het gebied van design die tijdens komende autoshows zullen worden getoond. De Nagare vertegenwoordigt licht en schaduw en is een eerste aanzet tot de onthulling van de nieuwe algemene designtrend van een nieuwe generatie Mazda’s“.

NAGARA

Franz Von Holzhausen, Hoofd van de afdeling Design van Mazda North American Operations en als zodanig eindverantwoordelijk voor het Nagare-design team in Irvine, Californië, omschrijft de nieuwe concept car als een doorontwikkeling van het Zoom-Zoom principe: “Het model is geïnspireerd op natuurlijke elementen. De designers hebben beweging, energie en lucht vertaald in een prachtig lijnenspel in combinatie met elegante vormen, die ogenschijnlijk zonder enige inspanning kracht uitstralen en tegelijkertijd uitdagend en opvallend verleidelijk zijn”.

In de komende modellen van Mazda zal deze nieuwe ‘flow’ designtrend worden voortgezet. Op dit moment kan de Nagare gezien worden als de eerste aanzet tot een nieuwe designrichting. Naast de Nagare zullen ook de nieuwe Mazda CX-7 crossover, de zevenpersoons Mazda CX-9 voor de Amerikaanse markt en de nieuwe Mazda MX-5 Roadster Coupé te zien zijn op de show in Los Angeles.