Mazda is een partnerschap aangegaan met SOS Kinderdorpen. In zes landen in Europa worden daartoe speciale projecten op verschillende wijze ondersteund.

SOS-Kinderdorpen is een internationale, niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die 60 jaar geleden werd opgericht door de Oostenrijker Hermann Gmeiner. Het biedt kinderen en jongeren, die niet in staat zijn om bij hun biologische ouders te wonen, een thuis, waar ze kunnen opgroeien in een liefdevolle familiesfeer in hun eigen cultuur en binnen hun eigen geloofsovertuiging. Daar krijgen ze hun dagelijkse verzorging, volgen onderwijs in lokale scholen en groeien op in hun nieuwe gezin samen met broers en zusters. SOS Kinderdorpen verzorgt ook beroepsopleidingen voor jongeren en bereidt hen voor op een zelfstandig bestaan.

SOS Kinderdorpen en verwante jeugdorganisaties bieden thans onderdak aan meer dan 72.500 kinderen in 132 landen in één van de 406 locaties. 1,3 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van de onderwijskundige, sociale, medische en noodhulp programma’s van de organisatie.

sos.jpg

Zes nationale importeurs van Mazda, in Oostenrijk, Tsjechië, Kroatië, België & Luxemburg, Duitsland en Hongarije, nemen als eerste deel aan dit nieuwe partnerschap. Mazda Oostenrijk ondersteunt de bouw van een nieuw onderkomen voor een groep kinderen, die dagelijks therapeutische ondersteuning nodig hebben, in Barbakus, vlakbij Klagenfurt.

Mazda Belux schenkt een zevenzits Mazda5 aan het SOS Kinderdorp Chantevent in Bande (België) en neemt daarbij tevens alle kosten voor brandstof, verzekering en belastingen op zich. Mazda Kroatië betaalt een jaar lange alle kosten voor water, gas, elektriciteit, gemeentelijke heffingen en telefoonkosten voor zeven verschillende SOS Kinderdorpen. Mazda Tsjechië koopt meubels en apparatuur voor nieuwe SOS Kinderdorpen en financiert een aantal vakanties en culturele evenementen. Mazda Duitsland ondersteunt een centrum voor beroepstrainingen voor jongeren in Nuremberg met de aanschaf van nieuwe materialen en apparatuur en het oprichten van een fonds voor de renovatie van de technische afdeling. Mazda Hongarije vervangt oude ramen en deuren in het SOS Kinderdorp in Battonya, evenals oude gasfornuizen en baden in het SOS Kinderdorp in Kecskemét, waar ook drie huizen volledig worden overgeschilderd.

“Wij vinden SOS Kinderdorpen een fantastische organisatie, die inmiddels door de jaren heen al honderdduizenden kinderen en jongeren heeft geholpen” vertelt Jeff Guyton, Chief Financial Officer van Mazda Motor Europe in Leverkusen en verantwoordelijk voor dit sponsorproject. “Het is niet alleen een eer om met hen samen te werken, maar de wetenschap dat onze hulp directe positieve gevolgen heeft voor het welzijn van vele Europese kinderen en jongeren geeft bovendien veel voldoening. De hulp komt terecht bij degenen die het het meest nodig hebben. Het is een voorrecht hen te helpen en we hopen dat anderen ons voorbeeld volgen”.