Milaan Design Week 2015. Een hoofdrol voor Mazda

Tijdens de komende Design Week in Milaan van 14 tot 19 april a.s. zal Mazda de hoofdsponsor zijn van de Brera Design District Fuorisalone 2015. De Japanse autofabrikant neemt tevens actief deel aan het evenement met een tentoonstelling in de Mazda Design Space, een nieuwe locatie in de artistieke wijk Brera in Milaan, die op 27 februari jl. werd geopend.

  • Mazda sponsor en exposant tijdens spektakel in april in de Milanese wijk Brera
  • Modern Kodo design naast meubels en mode in nieuwe evenementenlocatie

"Als een onderneming die creativiteit en kwaliteit van het ontwerp hoog in het vaandel heeft staan willen wij voor het opdoen van inspiratie ‘out of the box’ gaan. Onze activiteiten in Milaan zijn een uitstekende gelegenheid om te leren op verschillende gebieden van design”, zei Wojciech Halarewicz, Vice President Communicatie bij Mazda Motor Europe tijdens de persconferentie van de Brera Design District Fuorisalone 2015, afgelopen donderdag. "Van mode tot meubels en alles daar tussenin en omheen, Milaan is de hoofdstad van deze wereld als het om design gaat. Er is geen betere plek om creativiteit te verkennen en ons Kodo design toe te passen op andere vakgebieden".

De CX-5 was in 2012 het eerste productiemodel van Mazda waarop de nieuwe Kodo – Ziel van Beweging designtaal werd geïntroduceerd en het model vormde daarmee de basis voor de daaropvolgende reeks bekroonde ontwerpen van het merk. Mazda's eerste ontwerp met Kodo design buiten het gebied van auto-ontwerpen om werd onthuld tijdens de Milaan Design Week 2013: de unieke Kodo Stoel, die evenals de auto’s van Mazda beweging en precisie uitstraalt. Hij zal dit jaar opnieuw te zien zijn in Milaan en zich voegen bij verschillende andere op Kodo-design geïnspireerd stukken in de Mazda Design Space.

De Mazda Design Space biedt een platform aan mensen die uitdagingen op het gebied van design, innovatie en schoonheid aangaan. De eerste manifestatie in de nieuwe evenementenlocatie vond afgelopen vrijdag plaats tijdens de Milaan Fashion Week. Onder de titel ‘Mode en Design: een unieke samenwerking tussen Italië en Japan ter ondersteuning van talentvolle ontwerpers’ en gezamenlijk georganiseerd met Vogue Italië, vond er een ontmoeting plaats tussen jonge ontwerpers van ‘Comeforbreakfast’ en ‘Yasutoshi Ezumi’, twee door Vogue Talents geselecteerde opkomende modelabels.

Zij presenteerden hun eigen interpretaties van Kodo design in de vorm van twee inventieve outfits, tentoongesteld naast de nieuwe Mazda MX-5, misschien wel de meest gedurfde automotive aanpassing van Kodo design tot nu toe. Onder de aanwezigen bevonden zich prominente persoonlijkheden uit de mode-industrie, zoals de eindredacteur van Vogue Italië Franca Sozzani, het Cubaanse model en actrice Mariela Garriga en de Chinese kunstenaar Yi Zhou. De Mazda Design Space zal de komende periode nog regelmatig gastheer zijn voor diverse design-gerelateerde evenementen in aanloop naar de Milaan Design Week 2015.