Mazda gaat in Nederland de 20e verjaardag van de MX-5 op een bijzonder wijze vieren. Op 1 mei a.s. wordt in Maarssen geprobeerd zoveel mogelijk MX-5 rijders bij elkaar te krijgen om de grootste auto-picknick ter wereld te realiseren. Het evenement en een gevulde picknickmand wordt de MX-5 rijders gratis aangeboden.

Mazda Motor Nederland roept bij deze alle MX-5 rijders en -bezitters op om zich aan te melden via www.20jaarMX-5.nl.

 

De MX-5 is nog steeds de beste verkochte roadster aller tijden en heeft daarmee een vermelding in het Guinnes Book of World Records met meer dan 870.000 verkochte exemplaren wereldwijd. Het succes van de ultieme lichtgewicht roadster van de afgelopen twee decennia is internationaal al op verschillende manieren gevierd met onder andere een jubileumboek, de organisatie van een autorace tussen landenteams met de laatste generatie MX-5 en de lancering van een speciale 20th Anniversary Edition van de MX-5 in een gelimiteerde oplage van slechts 2000 exemplaren, elk voorzien van een uniek serienummer van 1 tot 2000.

Mazda Motor Nederland wil nu ook in Nederland de jarige MX-5 in het zonnetje zetten en probeert op 1 mei .a.s. zoveel mogelijke MX-5’n en hun eigenaren naar de Inn Style aan de Herenweg 55 in Maarssen te krijgen, om daar een feestje te vieren in de vorm van een reuze picknick en diverse andere activiteiten. Zo zal de exclusieve concept car van de IAA 2009 in Frankfurt te zien zijn in de vorm van de spectaculaire ultra lichtgewicht en dakloze MX-5 Superlight, kan men de nieuwe speciale 20th Anniversary Edition bekijken, is er een presentatie van de Total Mazda MaX5 Cup en is de Mazda Road Show aanwezig.

Vanzelfsprekend zijn ook alle clubs van MX-5 bezitters uitgenodigd. Nederland kent op dit moment 8.323 rijdende MX-5’n. Mazda biedt alle bezitters dit evenement gratis aan en laat hen ook niet met lege handen naar huis gaan.

Aanmelden en inschrijven kan via www.20jaarMX-5.nl.