• Drie Mazda's nummer 1 in hun segment in klanttevredenheidonderzoeken in Duitsland en Groot-Brittannië
  • MX-5 beste sportauto in Groot-Brittannië, krap vier maanden na productie van 900.000e exemplaar
  • Mazda3 overall winnaar van 117 modellen in Duitsland
  • Mazda2 en Mazda3 nummer 1 in segment in Duitsland

 

Mazda-rijders behoren tot de meest tevreden klanten in Europa. Dat blijkt uit twee recente klanttevredenheidonderzoeken over 2011 in Duitsland en Groot-Brittannië van het gerenommeerde onderzoeksbureau J.D. Power. In deze twee grootste automarkten van Europa werden zo'n 17.000 autobezitters gevraagd hun auto te beoordelen op rijdynamiek, rij-eigenschappen, gebruikskosten, mechanische betrouwbaarheid en kwaliteit van het interieur.

MX-5 beste sportauto in Groot-Brittannië, krap vier maanden na productie van 900.000e exemplaar

In het J.D. Power onderzoek in Groot-Brittannië won de Mazda MX-5 opnieuw het sportauto segment. Maar het behaalde meer dan alleen de winst in zijn klasse. De populaire roadster van Mazda scoorde een hoger tevredenheidcijfer dan het winnende aantal punten van vorig jaar, waardoor het verschil met de eerste achtervolger, de Volkswagen Scirocco, groter werd, op zijn beurt gevolgd door luxe sportauto's als de Audi TT en de Mercedes-Benz CLK en SLK.

De mooie uitslag komt net vier maanden na de productie van de 900.000e Mazda MX-5, wat een update betekende van het record in het 'Guinness Book of World Records' als de best verkochte roadster aller tijden. Dankzij de hoge mate van degelijkheid en betrouwbaarheid rijden de meeste exemplaren nog steeds rond. Waar ter wereld hij ook wordt verkocht, de MX-5 blijft naast sportauto ook een populaire raceauto, zo bewees hij begin dit jaar tot groot enthousiasme van alle autosportfans in Europa tijdens de MX-5 Ice Race in Zweden. Als echte cult-auto heeft hij fans, clubs en speciale websites met fanatieke liefhebbers op elk continent.

In Duitsland werd de Mazda3 niet alleen winnaar in zijn eigen klasse, het belangrijke compact segment, maar scoorde de best verkochte Mazda bovendien meer punten dan alle andere 117 modellen in het onderzoek en pakte daarmee de gouden medaille als overall winnaar, vóór de Mercedes A-klasse en de Honda Civic. De dynamische Mazda2 boekte ook het hoogst haalbare resultaat met de winst in de sub-compact klasse, vóór de Dacia Logan en de Mini. Mede dankzij deze twee uitstekende scores behaalde Mazda de derde plaats van de 28 merken in het totale onderzoek, één plaats hoger dan vorig jaar.