De nieuwe combinatie heeft de opstelling van één letter, gevolgd door drie cijfers en weer twee letters en het eerste kenteken in de serie is G-001-BB.

De RDW meldt dat BMW  ‘een elektrische personenauto’ beschikbaar heeft gesteld voor de nieuwe, tiende kentekenreeks. Een BMW  i3 die om 14:30 van de nieuwe kentekenplaten werd voorzien. De opstelling met drie cijfers na één letter is niet helemaal nieuw, want bedrijfsauto’s kennen deze volgorde al langer. Hier is de eerste letter weliswaar een V.

Spektakelraces in Mazda MX-5 Cup op Gamma Racing Day

Regerend kampioen András Király en de Belgische gastrijder Stéphane Lémeret waren de winnaars van de twee meer dan spectaculaire races in de Mazda MX-5 Cup tijdens de Gamma Racing Day, afgelopen weekend op het fraaie TT Circuit in Assen. Doordat Toine Kreijne opnieuw zeer constant presteerde met een tweede en vijfde plaats in beide races en zijn naaste belagers beurtelings uitvielen vergrootte hij zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap.

Marcel dekker winnaar eerste raceweekend nieuwe Mazda MX-5 Cup

De nieuwe Mazda MX-5 Cup beleefde afgelopen weekend tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort zijn debuut. Onder grote publieke belangstelling wist oud-kampioen Marcel Dekker de meeste wedstrijdpunten te pakken, door in de twee races op zaterdag en zondag respectievelijk als eerste en tweede te finishen. Bij de rijders onder de 24 jaar die strijden om de Junior Cup ging de hoogste eer naar Dominique Kraan.

Mazda MX5 Cup 2019 Kalender

Negen weken voor het debuut van de nieuwe Mazda MX-5 Cup tijdens de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort zijn er inmiddels al 25 auto’s verkocht. Daarmee is de weg vrij voor een ongetwijfeld spannende strijd in een fantastische nieuwe racer pur sang.

Wereldpremière Mazda MX-5 30th anniversary edition op Chicago auto show

Op de plek waar het succesverhaal van de Mazda MX-5 ooit begon, de Chicago Auto Show, heeft Mazda vandaag de viering van het 30-jarig bestaan van de best verkochte roadster aller tijden luister bijgezet met een Wereldpremière, de onthulling van de 30th Anniversary Edition.

Mazda MX-5 30th anniversary edition première

Mazda Motor Corporation heeft op de Chicago Auto Show 2019 als wereldpremière de onthulling van de Mazda MX-5 30th Anniversary Edition.
De allereerste Mazda MX-5 ooit debuteerde op de Chicago Motor Show in 1989 en om deze dertigste verjaardag te vieren wordt er een speciale editie geïntroduceerd als waardering voor alle klanten over de hele wereld, die verantwoordelijk zijn geweest voor het succes van dit model de afgelopen drie decennia.

Mazda MX-5 Cup sfeerbeeld

De nieuwe Mazda MX-5 Cup 2019 gaat definitief van start. Bij de presentatie van de eerste cupauto tijdens een persconferentie op Circuit Zandvoort, begin oktober, werd aangekondigd dat de Cup bij voldoende deelname doorgang zou vinden. Inmiddels zijn er al ruim 20 van de (voorlopig) beschikbare 30 auto’s verkocht en is de beslissing genomen om de nieuwe auto’s te gaan bouwen bij Intrax in Volkel. Een aantal teams is nog op zoek naar rijders.

Peter Brouwers Mazda Motor Nederland

Peter Brouwers zal met ingang van 1 december a.s. in dienst treden als Directeur Sales & Network van Mazda Motor Nederland. Brouwers komt van de Van Roosmalen Groep, waar hij vanaf april 2016 directeur was. Bij Mazda volgt hij Rolf van Rees Vellinga op, die sinds 1 november Mazda Motor Nederland heeft verlaten.

Eerste shake-down nieuwe Mazda MX-5 Cup racer succesvol verlopen

De eerste test met de gloednieuwe cupracer van Mazda, de MX-5 van de vierde en jongste generatie, is meer dan succesvol verlopen. Gedurende de shake-down op Circuit Zandvoort wist testcoureur Donald Molenaar van Intrax de volledig nieuw opgebouwde racer rond te sturen in een tijd van 1:57.8.

Andras Király prolongeert kampioenschap Conrad Mazda Max5 Cup op Zandvoort

Andras Király is voor het tweede jaar op rij kampioen geworden in de Conrad Mazda MaX5 Cup. Daar waar de beslissing over de titel vorig jaar nog achter de wedstrijdtafel moest worden beslist pakte de rijder van IL Motorsport Racing 1 dit jaar met ruime voorsprong op naast belager Tomas de Backer en Bart Kramer de titel. Zijn teamgenoten van IL Motorsport Racing 2 wonnen de bokaal voor het beste team.

Google+ account van MX5-Club opgeheven

Google+ werd al weinig gebruikt door internet gebruikers, en na de mededeling dat medio 2019 Google stopt met Google+ hebben wij ons Google+ account verwijderd. Ook de socialshare knoppen naar Google+ hebben we van de website verwijderd aangezien deze geen meerwaarde (meer) hebben.