Eindelijk is hij er dan. Of eigenlijk moeten we zeggen. Nu al ?. Nadat op 21 maart 2005 het idee spontaan ontsproot (nou hij liep natuurlijk al wat langer met het idee rond) aan de gedachte van de oprichter om een site met mogelijkheden op te richten rondom de MX5 werd gechecked of er wel een domeinnaam beschikbaar was. Wat schetst zijn verbazing?

De naam MX5-Club.nl is nog beschikbaar, en werd dus direct geregistreerd.

De domeinnaam

Dat deze domeinnaam nog beschikbaar was mag wel een wondertje heten.  Weliswaar wordt MX-5 officieel met een streepje ertussen geschreven, maar toch word in schrijftaal en bij niet beschikbaar zijn veelvuldig gebruik gemaakt van de schrijfwijze zonder streepje. MX5 dus.

Domeinnamen, zelfs de meest waanzinnige, zijn meestal allang vergeven. Veelal nemen bedrijven of grote verenigingen het zekere voor het onzekere en registreren ze direct wat meer afgeleiden van hun naam. Geeft meer kans op bezoeken en anderen kunnen er dan niet mee aan de haal. Tevens is dit een mooie mogelijkheid om activiteiten te ontwikkelen om hoog bij de zoekmachines terecht te komen.

De website

Die moest er natuurlijk ook komen. Zeker als je een domeinnaam hebt. De keuze hoe we de website wilde maken was erg simpel. We hebben gekozen voor Joomla. Een Open Source product, wat betekend dat dit GRATIS verkrijgbaar is. Dit pakket is een van de meest gebruikte pakketten wereldwijd met fantastische mogelijkheden. Wat er zoals mee kan kunt u zien op deze website. Wij hebben maar een deel van het potentieel van Mambo hoeven aanspreken voor het bouwen van deze site.

MX5 discussiegroep by Google

de Google MX-5 discussiegroep is toegankelijk voor iedereen. Praat mee en maak er wat moois van. Je kan hier alles bespreken over de MX5, en alles wat daarmee samenhangt. En wil je je MX5 verkopen of wil je er eentje kopen. Laat het weten. Ook allerlei vragen en tips over techniek, onderhoud e.d.kan je hier bespreken. Vertel het door zodat iedereen ervan af weet. Dan wordt het vanzelf een van de beste discussiegroepen van Google.

Neus lekker rond op onze site en de Google MX-5 discussiegroep, en geniet. Suggesties zijn altijd welkom.

En hou onze site in de gaten, wij gaan met hele interessante dingen komen. Speciaal voor MX5 liefhebbers.